Hanna Lööf

Dröm stort
Hade väll nån slags livskris och satt och tänkte på vad jag verkligen vill göra framöver, och kände att jag ville skriva av mig om det. Så det finns risk att det blir ett långt och flummigt inlägg. Men ingen tvingar er att läsa :) 
 
För tillfället mår jag ganska dåligt, behöver ta det lugnt ett tag. Men jag pluggar 125% med kurser jag tycker är intressanta, men lite för mycket för mig när jag mår som jag mår. Samt att jag jobbar då och då för pengarnas skull. Det här halvåret har jag fått testa det. Både plugga och jobba på heltid (eller mer) och känner väll mest att jag inte vill fortsätta så nästa halvår också. 
 
Men då kommer ju frågan vad jag ska göra istället. Jag har helt ärligt ingen aning - är min första tanke. Men tänker jag efter och kollar bortom pengar, möjligheter och måsten, då vet jag helt plötsligt exakt vad jag vill göra. Exakt vad är inte relevant, tänk själva på det ni helst av allt hade gjort om inget hade stoppat er. 
 
Sedan kommer jag ner lite på jorden och tänker att det aldrig kommer gå. Det kommer bli för dyrt eller så kommer jag inte våga, eller så är jag fast hemma med skolarbete/jobb eller någon annan anledning. Men eftersom jag inte vill ha det så, och har en annan dröm jag faktiskt VILL, så känner jag mest att det är klart som fan att jag ska göra det jag drömmer om. För jag tror att 1. ingenting är omöjligt, och 2. det löser sig tillslut. 
 
Som ett exempel. Jag vill resa. Vad stoppar mig? Ekonomin, mitt mod och skola. Men jag känner mest såhär då... Plugget: ta en paus! Kurserna försvinner inte och jag har liksom tagit studenten IÅR och håller redan på att plugga psykologi även fast jag inte vet vad jag vill utbilda mig till. Vill jag fortsätta med psykologin om ett halvår eller år så är det ju bara bra att jag tog en paus och då faktiskt vet vad jag vill och kan lägga allt på det. Modet: Bara gör det!! Boka en biljett som inte går att avboka och sen bara drar du. Det värsta som kan hända är att du får flyga hem igen. Ekonomin: Det löser sig! Jobba ihop en startsumma nu, kolla vad du har på sparkonton och jobba på resorna. Eftersom resorna jag vill göra är något jag verkligen drömmer om och ändå måste kämpa lite för (både för att våga och kunna) så kommer det vara en investering för mitt liv. Jag kommer lära mig sååå mycket, och att om 10 år ångra att man aldrig åkte är min mardröm. 
 
Är din dröm att öppna ett eget företag med något du brinner för - gör det! Kolla upp vad som krävs och se till att fixa det. 
Är din dröm att börja med youtube? - Gör det! Som Linn Ahlborg sa i nån video, hon blev mobbad för det i början. Men nu är hon såååå mycket mer framgångsrik än de som mobbade henne. Jag tycker att modet att våga göra det man VILL men inte riktigt VÅGAR är en vinst i sig. 
 
Vad du än drömmer om - gör det! Du kanske inte kan göra det imorgon, men starta idag! Skaffa dig ett helt nytt anteckningsblock och skriv en plan. Vad behöver du? Vad har du? Hur ska du göra det? Ska du ta hjälp? I så fall, från vem? 
 
När jag har sådana här svackor så kan jag verkligen bli såååå peppad på att förändra livet positivt. Liksom jag behöver inte boka en resa nununu, men jag kan gå över min ekonomi, kolla olika resebolag efter flyg, hotell mm. Kolla inspirationsbilder, boka pass på jobbet för att tjäna ihop till resan osv. 
 
Vill bara att ni ska ta med er att ingenting är omöjligt om man vill det tillräckligt mycket. Och de som mobbas/retas gör det för att de inte kan göra något annat. De är avundsjuka på att du vågar och inte dem. Du ska inte leva ditt liv utefter vad andra tycker. Det är ju ditt liv! 
Har du någon stor dröm du drömmer om men någonting stoppar dig, hör av dig till mig så peppar jag upp dig och övertalar dig om att din dröm är möjlig - för det är den. 
 
Kram på er, och dröm nu stort som FAN! Dröm så stort att det skrämmer dig och folk omkring dig, och sen gör du drömmarna till verklighet med rak rygg. PUSS!!! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress